Cyclus Calender

  • Date: 5-12-2021
  • Creativity power: 19
  • Shaping power: 6
  • Cyclus day: 161
  • Season: 2
  • Cyclus: 63

Sinte Sapela Win, het Hert met de Zwarte Staart

 

Verleiding

 

Sinté Sapela Win verschijnt als een prachtige jonge vrouw in de bossen wanneer een man alleen op pad is. Ze probeert de man te verleiden en lokt hem dieper het bos in. Wanneer de man toegeeft en de liefde met haar bedrijft, verandert ze meteen daarna in een hert met een zwarte staart en rent dieper de bossen in. De man blijft beschaamd en gedesoriënteerd achter. Sinté Sapela Win neemt haar meest verleidelijke vorm aan om diegene die op haar pad komt te verleiden. Alleen hij die middenin zijn kracht staat en zijn doel goed voor ogen heeft weet haar te weerstaan. De laatste van de twintig scheppende krachten is Sinté Sapela Win: de verleiding. Alle stappen zijn doorlopen, je begon in het Huis van de Vader, leerde geduldig, liefdevol, dankbaar, zorgzaam en integer te zijn... en dan komt de verleiding. Wordt je zorgeloos, ben je minder aanwezig, ben je niet meer bewust bij je ademhaling? Sinté Sapela Win weet precies wat jouw zwakke plek is. Zij is degene die test hoe integer je werkelijk bent.

 

Dag 420c55: die staart is een vreemd ding.

Als Sinte Sapela Win als kracht verschijnt komt er in mijn bewustzijn iedere keer deze koan vanuit het Zen Boeddhisme  omhoog: een bizon breekt door zijn omheining heen, zijn hoorns, zijn hoofd en zijn hele lijf passen erdoor, zijn staart echter niet.

 

Nunwe, Het is goed zo

 

Het is goed zo

 

Op sommige momenten kun je uit de grond van je hart zeggen: ‘Nunwé! Het is goed zo!’ Dat zijn de momenten waarop je alles binnen je mogelijkheden gedaan hebt om een vruchtbare situatie te scheppen. Je hebt alles van jezelf gegeven om iets tot een goede afronding te brengen. Het is goed zo. Er zijn ook momenten waarop je alles hebt gegeven wat je had en je doel niet hebt kunnen bereiken. Ook dan kun je zeggen: ‘Nunwé!’ Dat kun je zeggen als je weet dat je alles hebt gedaan wat in het bereik van jouw mogelijkheden lag. Vaak is dat lastig. Het is moeilijk om iets uit handen te geven waar je zo lang hard voor gewerkt hebt. Heb jij alles gedaan wat je kon? Heb je jezelf helemaal gegeven? Weet je niet meer wat je nog meer zou kunnen doen? Kijk in je hart en geef eerlijk antwoord. Is het antwoord ja: geef het dan uit handen, laat het los.  Het is nu aan de kosmos. Nunwé. Het is goed zo.

 

Please login to share your thoughts with us login or register if you are not a member.

560-days Calendar

Today:

Day 161  Cyclus 63

season color: green

Calculator

Select a date and click the calculate button.