Cyclus Calender

  • Date: 20-1-2019
  • Creativity power: 9
  • Shaping power: 6
  • Cyclus day: 231
  • Season: 2
  • Cyclus: 61

Nape, de Hand

 

Voltooiing

 

Net zoals Tayamni is Napé een sterrenteken uit de Lakota astrologie. De hand verschijnt aan de nachtelijke hemel wanneer het groeiseizoen ten einde komt en verdwijnt wanneer het groeiseizoen weer begint. Het is de hand van het dorpshoofd die hem werd afgenomen, omdat hij gierig was geweest. Vanaf het moment dat het dorpshoofd de hand werd afgenomen stopten de gewassen met groeien en begon een seizoen van schaarste. Toen het dorpshoofd uiteindelijk werd herenigd met zijn hand, hield hij een offerceremonie voor de goden om hen te danken voor de terugkeer van zijn hand en het begin van een nieuw groeiseizoen.

Ook jij hebt nu een punt bereikt waarop een oude energie zijn voltooiing vindt en ruimte maakt voor een nieuwe wereld vol mogelijkheden. Kijk vandaag naar welke energieën in jouw leven niet meer dienen. Welke energieën wil jij afsluiten waardoor je jezelf de mogelijkheid geeft een nieuwe weg in te slaan? Wat kun jij daarvoor doen? Wat het ook mag zijn, dit is het moment om een oude energie af te ronden. Geniet van de rust en de ruimte die de voltooiing je geeft.

Nunwe, Het is goed zo

 

Het is goed zo

 

Op sommige momenten kun je uit de grond van je hart zeggen: ‘Nunwé! Het is goed zo!’ Dat zijn de momenten waarop je alles binnen je mogelijkheden gedaan hebt om een vruchtbare situatie te scheppen. Je hebt alles van jezelf gegeven om iets tot een goede afronding te brengen. Het is goed zo. Er zijn ook momenten waarop je alles hebt gegeven wat je had en je doel niet hebt kunnen bereiken. Ook dan kun je zeggen: ‘Nunwé!’ Dat kun je zeggen als je weet dat je alles hebt gedaan wat in het bereik van jouw mogelijkheden lag. Vaak is dat lastig. Het is moeilijk om iets uit handen te geven waar je zo lang hard voor gewerkt hebt. Heb jij alles gedaan wat je kon? Heb je jezelf helemaal gegeven? Weet je niet meer wat je nog meer zou kunnen doen? Kijk in je hart en geef eerlijk antwoord. Is het antwoord ja: geef het dan uit handen, laat het los.  Het is nu aan de kosmos. Nunwé. Het is goed zo.

 

Please login to share your thoughts with us login or register if you are not a member.

560-days Calendar

Today:

Day 231  Cyclus 61

season color: green

Calculator

Select a date and click the calculate button.